T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ÖĞRENCİLERE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ VE HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ.

Yayın Tarihi : 5.12.2019

Sağlıklı nesiller yetiştirmek ve öğrencilerin güvenilir gıda hakkında bilinçlenmesini sağlamak amacı ile  ortaokullarda Güvenilir Gıda, Gıda Satın Alırken ve Tüketirken Dikkat Edilecek Hususlar, Gıda Zehirlenmeleri, Alo Gıda 174 Hattı hakkında, Gıda ve Yem Şube Müdürü Enver ÖZDEMİR ve şube personelleri tarafından öğrencilere okullarında eğitim düzenlenmiştir.

Öğrencilere, Bakanlığımızın gıda üreten, satışını ve dağıtımını yapan gıda işletmelerine uyguladığı kayıt sistemi, satın aldıkları ürünlerde nelere dikkat etmeleri gerektiği, ambalajlı ürünlerde kontrol etmeleri gereken etiket bilgileri, toplu tüketim yerlerinde (Lokanta,kafe..) işletmelerin uyması gereken hijyen kuralları, gıda zehirlenmelerinin belirtileri ve zehirlenme sonrası izleyecekleri yol ve Bakanlığımızın Alo Gıda 174 şikayet hattının çalışma usulleri konularında bilgi verilmiştir.