Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakan Dr.Bekir
PAKDEMİRLİ’nin talimatları ile gıda güvenilirliği açısından tüketicinin
korunmasını sağlamak amacıyla, gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye
arzına kadar gıda hijyeni konusunda tedbirleri almış, denetimlerini
hassasiyetle yürütmektedir.
Alınan
tedbirler ile gıda konusunda sıkıntı yaşanmayacaktır. Ülkemizin yeterli gıda stoğu
bulunmaktadır. Gereksiz stok ve aşırı alışveriş israfa neden olmaktadır.
Kamuoyunun sağduyulu davranması, alınan tedbirlere uyulması önem taşımaktadır.
Açıkta
satılan gıda maddelerinin arzında hijyen kurallarına azami özen gösterilmesi
sağlanacak, gerekli özeni göstermeyenlerin ürün satışına izin verilmeyecektir.
Koruyucu
tedbirler kapsamında özellikle gıda ile temas eden çalışanların eldiven, maske
ve bone kullanmaları sağlanacaktır.
il
Müdürlüğümüz konuyla ilgili denetimlerini aralıksız devam etmektedir. Tespit
edilen olumsuzlukların ALO 174 GIDA HATTI’na bildirilmesi gerekmektedir.
SEKTÖR
YETKİLİLERİ İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI
Corona
virüsü salgını sebebiyle gıda sektöründe alınması gereken tedbirler sektör
yetkilileri yapılan toplantıda görüşüldü. Toplantıya İl Müdürümüz Ergün
Demirhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Koyuncu, Fırıncılar Odası
Başkanı Hayrettin Elinç, Kasaplar Odası Başkanı Abdulkadir ÇAKAZ, Kantinciler
Odası Başkanı Ali BAŞKURT, zincir ve büyük marketlerin yetkilileri katıldı.